Aubergine och pastagratäng



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min

Ingredienser:

  • 400g penne
  • 2 auberginer
  • 1 tsk socker
  • 1 gul lök
  • 1 selleristjälk
  • 1 morot
  • 10 basilikablad
  • 3 msk olivolja
  • 500g passerade tomater
  • 2 ägg
  • 250g mozzarella
  • 50g parmesan
  • 1/2 dl skorpmjöl

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C
  • Koka pastan al dente i generöst med välsaltat vatten och spola den i kallt vatten så att den svalnar.
  • Hacka lök, selleri, morot och basilika och bryn det i olivolja.
  • Tillsätt de passerade tomaterna, salt och socker och koka på låg värme i 15-20min.
  • Stek auberginskivorna i rikligt med olja, de ska nästan friteras.
  • Lägg upp dem på hushållspapper så att överflödigt fett rinner av.
  • Blanda pastan med uppvispade ägg.
  • Tärna mozzarellan.
  • Lägg pastan, auberginen, tomatsåsen och mozzarellatärningarna i en ungsfast form och blanda väl.
  • Strö över skorpmjöl och riven parmesan och gratinera i ugnen i 20min.

Lycka till!

matfavoriter.se