Aubergine och pastagratäng
Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min
Ingredienser:
- 400g penne
- 2 auberginer
- 1 tsk socker
- 1 gul lök
- 1 selleristjälk
- 1 morot
- 10 basilikablad
- 3 msk olivolja
- 500g passerade tomater
- 2 ägg
- 250g mozzarella
- 50g parmesan
- 1/2 dl skorpmjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C
- Koka pastan al dente i generöst med välsaltat vatten och spola den i kallt vatten så att den svalnar.
- Hacka lök, selleri, morot och basilika och bryn det i olivolja.
- Tillsätt de passerade tomaterna, salt och socker och koka på låg värme i 15-20min.
- Stek auberginskivorna i rikligt med olja, de ska nästan friteras.
- Lägg upp dem på hushållspapper så att överflödigt fett rinner av.
- Blanda pastan med uppvispade ägg.
- Tärna mozzarellan.
- Lägg pastan, auberginen, tomatsåsen och mozzarellatärningarna i en ungsfast form och blanda väl.
- Strö över skorpmjöl och riven parmesan och gratinera i ugnen i 20min.
Lycka till!