Baja fish/fisk-taco



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min

Ingredienser:

Fisk:

  • 600g fiskfilé (gärna hälleflundra, havsabborre eller torsk)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 ägg
  • 1-2 dl panco
  • salt
  • olja till stekning/fritering

Coleslaw:

  • 1 msk lime juice och rivet skal
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 2 dl olja (majs)
  • 1/4 röd- eller vitkålshuvud
  • salt och peppar

Mangosalsa:

  • 2 mango
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka koriander
  • 1-2 msk lime juice
  • 1/2-1 färsk habanerochili
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  • Coleslaw:
  • Blanda lime juice, senap, pressad vitlök och äggulor till coleslawn.
  • Vispa ner oljan i en tunn stråle med en elvisp. Smaka av med limeskal, salt och peppar.
  • Finstrimla kålen och blanda med aiolin (inte mer än att det täcker kålen).
  • Ställ in coleslawn i kylen.
  • Mangosalsa:
  • Finhacka ingredienserna till mangosalsan och blanda i en skål.
  • Ställ in den i kylen och servera kall.
  • Fisk:
  • Blanda mjöl och kryddorna på ett fat, uppvispat ägg på ett annat fat och panco på ett tredje.
  • Värm olja i en stekpanna eller kastrull till ca 180°C.
  • Doppa fiskfiléerna i kryddmjölet, sedan i ägget och sist i panco.
  • Stek fisken några minuter på var sida och lägg den sedan på hushållspapper för att rinna av.

Lycka till!

matfavoriter.se