Baja fish/fisk-taco

Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min
Ingredienser:
Fisk:
- 600g fiskfilé (gärna hälleflundra, havsabborre eller torsk)
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 ägg
- 1-2 dl panco
- salt
- olja till stekning/fritering
Coleslaw:
- 1 msk lime juice och rivet skal
- 1 msk dijonsenap
- 2 vitlöksklyftor
- 2 äggulor
- 2 dl olja (majs)
- 1/4 röd- eller vitkålshuvud
- salt och peppar
Mangosalsa:
- 2 mango
- 1/2 rödlök
- 1/2 kruka koriander
- 1-2 msk lime juice
- 1/2-1 färsk habanerochili
- 1/2 tsk salt
Gör så här:
- Coleslaw:
- Blanda lime juice, senap, pressad vitlök och äggulor till coleslawn.
- Vispa ner oljan i en tunn stråle med en elvisp. Smaka av med limeskal, salt och peppar.
- Finstrimla kålen och blanda med aiolin (inte mer än att det täcker kålen).
- Ställ in coleslawn i kylen.
- Mangosalsa:
- Finhacka ingredienserna till mangosalsan och blanda i en skål.
- Ställ in den i kylen och servera kall.
- Fisk:
- Blanda mjöl och kryddorna på ett fat, uppvispat ägg på ett annat fat och panco på ett tredje.
- Värm olja i en stekpanna eller kastrull till ca 180°C.
- Doppa fiskfiléerna i kryddmjölet, sedan i ägget och sist i panco.
- Stek fisken några minuter på var sida och lägg den sedan på hushållspapper för att rinna av.
Lycka till!