Cashewlax



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 80min

Ingredienser:

  • 600-800g laxfilé
  • salt och peppar

Potatissallad:

  • 750g delikatess eller färskpotatis
  • 200g grön sparris (alt. sockerärtor)
  • 4-6 salladslökar
  • olivolja
  • 50g ruccolasallad

Dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad limesaft
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Cashewtäcke:

  • 50g cashewnötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 msk swet chilisås
  • 1 tsk rivet limeskal

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Låt potatisen svalna något och skär den sedan i bitar och lägg i serveringsskål.
  • Skölj och skär bort den nedersta delen på sparrisen.
  • Är sparrisen färsk, bör den förvällas 2-3 minuter innan den steks.
  • Ansa och strimla löken.
  • Stek lök och sparris med olivolja i stekpanna ett par minuter.
  • Fördela de stekta grönsakerna över potatisen.
  • Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över potatisen.
  • Blanda potatis och grönsaker försiktigt och strö till sist över ruccola.
  • Hacka nötterna till cashewtäcket grovt.
  • Skala och hacka vitlöken.
  • Blanda ihop alla ingredienserna till cashewtäcket.
  • Lägg laxfilén i en smord ugnsäker form och salta och peppra.
  • Fördela cashewtäcket över laxen.
  • Stek laxen i 225°C i 20 minuter eller tills laxen uppnått 48-50°C.

Lycka till!

matfavoriter.se