Cashewlax

Huvudrätt för 4 pers. tid ca 80min
Ingredienser:
- 600-800g laxfilé
- salt och peppar
Potatissallad:
- 750g delikatess eller färskpotatis
- 200g grön sparris (alt. sockerärtor)
- 4-6 salladslökar
- olivolja
- 50g ruccolasallad
Dressing:
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 msk pressad limesaft
- 2 msk äppelcidervinäger
- salt och svartpeppar
Cashewtäcke:
- 50g cashewnötter
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk rumsvarmt smör
- 2 msk swet chilisås
- 1 tsk rivet limeskal
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Låt potatisen svalna något och skär den sedan i bitar och lägg i serveringsskål.
- Skölj och skär bort den nedersta delen på sparrisen.
- Är sparrisen färsk, bör den förvällas 2-3 minuter innan den steks.
- Ansa och strimla löken.
- Stek lök och sparris med olivolja i stekpanna ett par minuter.
- Fördela de stekta grönsakerna över potatisen.
- Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över potatisen.
- Blanda potatis och grönsaker försiktigt och strö till sist över ruccola.
- Hacka nötterna till cashewtäcket grovt.
- Skala och hacka vitlöken.
- Blanda ihop alla ingredienserna till cashewtäcket.
- Lägg laxfilén i en smord ugnsäker form och salta och peppra.
- Fördela cashewtäcket över laxen.
- Stek laxen i 225°C i 20 minuter eller tills laxen uppnått 48-50°C.
Lycka till!