Chili med äppelyoghurt och hällbröd



Huvudrätt för 2 pers. tid ca 40min

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250g nötfärs
  • 1 burk pastasås
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • chiliflakes (peperonchino)
  • salt och peppar
  • 1 äpple
  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 ask fryst persilja
  • 2 hällbröd

Gör så här:

  • Grovhacka gul lök och paprika och fräs dem i olja tills de mjuknat.
  • Tillsätt köttfärs och bryn den.
  • Pressa i vitlöken och stek ytterligare några minuter.
  • Tillsätt pastasås, vatten och buljong.
  • Låt allt puttra i 10 min.
  • Smaka av med chiliflakes och svartpeppar.
  • Äppelyoghurt:
  • Blanda tärnat äpple med matyoghurt och lite salt.
  • Toppa chilin med persilja och servera med äppelyoghurt och hällbröd.

Lycka till!

matfavoriter.se