Chili med äppelyoghurt och hällbröd
Huvudrätt för 2 pers. tid ca 40min
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 250g nötfärs
- 1 burk pastasås
- 1 dl vatten
- 1/2 tärning grönsaksbuljong
- chiliflakes (peperonchino)
- salt och peppar
- 1 äpple
- 1 dl matyoghurt
- 1/2 ask fryst persilja
- 2 hällbröd
Gör så här:
- Grovhacka gul lök och paprika och fräs dem i olja tills de mjuknat.
- Tillsätt köttfärs och bryn den.
- Pressa i vitlöken och stek ytterligare några minuter.
- Tillsätt pastasås, vatten och buljong.
- Låt allt puttra i 10 min.
- Smaka av med chiliflakes och svartpeppar.
- Äppelyoghurt:
- Blanda tärnat äpple med matyoghurt och lite salt.
- Toppa chilin med persilja och servera med äppelyoghurt och hällbröd.
Lycka till!