Chokladmousse med kvarg



Efterrätt för 4 pers. tid ca 30min

Ingredienser:

  • 1/2 dl kakao
  • 5 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 2 äggulor + 2 äggvitor
  • 250g kesella/kvarg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ev. 2 tsk snabbkaffe

Gör så här:

  • Om kaffe önskas, så blanda snabbkaffet med vattnet.
  • Blanda kakao, socker, vatten och äggulor i en kastrull.
  • Vispa krämen på svag värme tills den tjocknat.
  • Låt den sedan svalna.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum.
  • Rör ner kesellan och vaniljsockret i chokladsmeten.
  • Vänd ner äggvitorna.
  • Häll upp moussen i portionsskålar eller glas och ställ dem kallt i minst 1h.

Lycka till!

matfavoriter.se