Citronspagetti med zucchini och halloumi



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 40min

Ingredienser:

  • 1 kruka basilika
  • 1 citron
  • 1 paket halloumi
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1/2 påse solroskärnor
  • 360g spagetti
  • 1 zucchini
  • olivolja
  • 2 ägg
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Koka 360g spagetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.
  • Halvera 1 ask körsbärstomater och grovhacka 1 kruka basilika.
  • Knäck 2 ägg i en skål och separera gulor från vitor.
  • Skär 1 zucchini och 1 paket halloumi i ca 1cm tjocka skivor. Pensla skivorna med lite olivolja.
  • Stek skivorna i en stekpanna på hög värme tills att de har fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
  • Citrondressing: rör ihop finrivetskal och pressad saft av 1 citron tillsammans med 2 msk olivolja, 1 tsk salt och lite peppar i en skål.
  • Blanda avrunnen pasta med citrondressing, tomater, det sparade kokvattnet, och äggulor i kastrullen. Sätt tillbaka på värmen och rör om i 1min.
  • Toppa citronspagetti med stekt zucchini, halloumi och 1/2 påse solroskärnor.

Lycka till!

matfavoriter.se