Citronspagetti med zucchini och halloumi
Huvudrätt för 4 pers. tid ca 40min
Ingredienser:
- 1 kruka basilika
- 1 citron
- 1 paket halloumi
- 1 ask körsbärstomater
- 1/2 påse solroskärnor
- 360g spagetti
- 1 zucchini
- olivolja
- 2 ägg
- salt och peppar
Gör så här:
- Koka 360g spagetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.
- Halvera 1 ask körsbärstomater och grovhacka 1 kruka basilika.
- Knäck 2 ägg i en skål och separera gulor från vitor.
- Skär 1 zucchini och 1 paket halloumi i ca 1cm tjocka skivor. Pensla skivorna med lite olivolja.
- Stek skivorna i en stekpanna på hög värme tills att de har fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
- Citrondressing: rör ihop finrivetskal och pressad saft av 1 citron tillsammans med 2 msk olivolja, 1 tsk salt och lite peppar i en skål.
- Blanda avrunnen pasta med citrondressing, tomater, det sparade kokvattnet, och äggulor i kastrullen. Sätt tillbaka på värmen och rör om i 1min.
- Toppa citronspagetti med stekt zucchini, halloumi och 1/2 påse solroskärnor.
Lycka till!