Mild fiskgryta med paprika

Huvudrätt för 4 pers. tid ca 45min
Ingredienser:
- Servra fiskgrytan med ris eller pressad potatis.
- 600g lax och sej (eller torsk) (eller bara lax)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 msk olja
- 500g krossade tomater
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 krm kajennpeppar
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk strösocker
- 2-3 msk provensaliska örter
- Salt och peppar
Gör så här:
- Skala och finhacka löken och vitlöken.
- Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
- Stek gul lök mjuk i olja i en gryta.
- Tillsätt vitlöken och paprikan och stek ytterligare 5 minuter på svag värme.
- Tillsätt tomater, grädde, cayennpeppar, senap, tomatpuré, socker och örter.
- Låt det småkoka i ca 10 min.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär fisken i tärningar och lägg den i grytan.
- Sänk värmen till ett minimum och låt stå i ca 10 min.
Lycka till!