Mild fiskgryta med paprika



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 45min

Ingredienser:

  • Servra fiskgrytan med ris eller pressad potatis.
  • 600g lax och sej (eller torsk) (eller bara lax)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 500g krossade tomater
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk strösocker
  • 2-3 msk provensaliska örter
  • Salt och peppar

Gör så här:

  • Skala och finhacka löken och vitlöken.
  • Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  • Stek gul lök mjuk i olja i en gryta.
  • Tillsätt vitlöken och paprikan och stek ytterligare 5 minuter på svag värme.
  • Tillsätt tomater, grädde, cayennpeppar, senap, tomatpuré, socker och örter.
  • Låt det småkoka i ca 10 min.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Skär fisken i tärningar och lägg den i grytan.
  • Sänk värmen till ett minimum och låt stå i ca 10 min.

Lycka till!

matfavoriter.se