Gnocchi
Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min
Ingredienser:
- 1 kg mjölig potatis
- ca 50g parmesan
- ca 4 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 tsk salt
- 2 krm peppar
Gör så här:
- Koka potatisen med skalet på och låt den svalna.
- Skala och pressa potatisen i en potatispress och lägg den sedan i en stor skål eller kastrull.
- Sätt på lättsaltat gnocchivatten.
- Riv osten och tillsätt ca hälften till potatisen.
- Tillsätt salt och peppar och blanda.
- Knåda in mjölet men överarbeta ej degen.
- Rulla degen till tumtjocka längder.
- Skär längderna i ca 2cm stora bitar.
- Tryck eller rulla bitarna mot en gaffel och lägg bitarna på en tallrik.
- Koka gnocchin i omgångar.
- Låt gnocchin koka ytterligare någon minut efter att de flytit upp.
- Servera gnocchin med riven parmesan och t.ex. lammragu, köttfärssås, ostsås eller tomatsås.
Lycka till!