Gnocchi



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min

Ingredienser:

  • 1 kg mjölig potatis
  • ca 50g parmesan
  • ca 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar

Gör så här:

  • Koka potatisen med skalet på och låt den svalna.
  • Skala och pressa potatisen i en potatispress och lägg den sedan i en stor skål eller kastrull.
  • Sätt på lättsaltat gnocchivatten.
  • Riv osten och tillsätt ca hälften till potatisen.
  • Tillsätt salt och peppar och blanda.
  • Knåda in mjölet men överarbeta ej degen.
  • Rulla degen till tumtjocka längder.
  • Skär längderna i ca 2cm stora bitar.
  • Tryck eller rulla bitarna mot en gaffel och lägg bitarna på en tallrik.
  • Koka gnocchin i omgångar.
  • Låt gnocchin koka ytterligare någon minut efter att de flytit upp.
  • Servera gnocchin med riven parmesan och t.ex. lammragu, köttfärssås, ostsås eller tomatsås.

Lycka till!

matfavoriter.se