Gnocchi med räkor och grönsaker



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 50min

Ingredienser:

  • ca 700g gnocchi (köpt potatisgnocchi eller egen)
  • 250g broccoli
  • 300-400g körsbärstomater
  • 1 purjolök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt eller peperonchino
  • 1 kg oskalde räkor
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 150-200g brytbönor
  • olja till stekning
  • salt och peppar
  • ev. 300g champinjoner (gärna stora skogs-)
  • ev 100g ricotta
  • ev. finriven parmesan till servering

Gör så här:

  • Koka upp lättsaltat gnocchivatten.
  • Skala räkor, skär purjolök i slantar, finhacka vitlök, skär brytbönorna i bitar, skär broccoli i bitar, finhacka chili, finhacka dill o persilja och skär tomaterna i halvor.
  • Fräs purjolök, brytbönor och chili i ca 10 min.
  • Tillsätt broccoli och tomater och stek ytterligare i 10 min.
  • Smaka av med salt.
  • Skiva och stek ev svamp.
  • Stek gnocchin 2 min i olja.
  • Blanda grönsakerna med gnocchin och tillsätt ev ricotta.
  • Lägg i räkorna strax innan servering och strö till sist över de finhackade örterna.
  • Servera ev med parmesan.

Lycka till!

matfavoriter.se