Halloumigryta med aubergine och couscous
Huvudrätt för 4 pers. tid ca 30min
Ingredienser:
- 1 aubergine (ca 225g)
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 390g krossade tomater (ev. med chili)
- 390g krossade tomater
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tärning grönsaksbuljong
- peppar
- 2 förp halloumi (à 200g)
- 4 port couscous
- 65g babyspenat
Gör så här:
- Tärna aubergine ca 3cm.
- Hacka rödlök.
- Dela, kärna ur och skär paprkan i bitar.
- Fräs aubergine, lök och paprika i hälften av oljan i en gryta.
- Pressa i vitlöken och rör ner tomatkrosset.
- Sänk värmen och sjud i 10 min.
- Krydda med spiskummin.
- Smula i buljongen och tillsätt peppar.
- Skär halloumin i tärningar och stek i resten av oljan i en stekpanna.
- Vänd ner osten i grytan.
- Späd med lite vatten om den blir för tjock.
- Koka couscous enligt anvisningar på förp.
- Blanda spenaten med couscous och servera till grytan.
Lycka till!