Halloumigryta med aubergine och couscous



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 30min

Ingredienser:

  • 1 aubergine (ca 225g)
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 390g krossade tomater (ev. med chili)
  • 390g krossade tomater
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • peppar
  • 2 förp halloumi (à 200g)
  • 4 port couscous
  • 65g babyspenat

Gör så här:

  • Tärna aubergine ca 3cm.
  • Hacka rödlök.
  • Dela, kärna ur och skär paprkan i bitar.
  • Fräs aubergine, lök och paprika i hälften av oljan i en gryta.
  • Pressa i vitlöken och rör ner tomatkrosset.
  • Sänk värmen och sjud i 10 min.
  • Krydda med spiskummin.
  • Smula i buljongen och tillsätt peppar.
  • Skär halloumin i tärningar och stek i resten av oljan i en stekpanna.
  • Vänd ner osten i grytan.
  • Späd med lite vatten om den blir för tjock.
  • Koka couscous enligt anvisningar på förp.
  • Blanda spenaten med couscous och servera till grytan.

Lycka till!

matfavoriter.se