Köttbullar i paprikasås



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 1 tim

Ingredienser:

  • 400g pasta
  • 400-500g köttfärs (valfri sort)
  • 1 gul lök
  • 2 skivor bröd (färskt eller fryst)
  • 1/2 dl mjölk eller grädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ev 1 vitlöksklyfta
  • matfett för stekning

Paprikasås:

  • 1 stor gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 2 dl lättcremefraiche
  • ev kokande pastavatten
  • ev salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2-1 tärning grönsaksbuljong
  • 40g babyspenat

Gör så här:

  • Börja med paprikasåsen.
  • Hacka gul lök och paprika och stek i matfett tills lök och paprika är mjuka.
  • Mixa till slät smet med stavmixer.
  • Blanda i cremefraiche, buljong och smaka av med salt och peppar.
  • Hacka babyspenaten grovt.
  • Sätt på lättsaltat pastavatten.
  • Riv eller hacka brödet till köttbullarna.
  • Blanda brödet med mjölk eller grädde och låt blandningen stå och dra.
  • Hacka gul lök och stek den mjuk i matfett.
  • Hacka ev vitlök och låt den steka med gul lök på medelvärme, alternativt pressa vitlöken direkt i köttfärsblandninen.
  • Blanda köttfärs, lök, brödblandning, ägg, salt och peppar till en jämn smet.
  • Forma till bollar och stek dem på relativ hög värma till de fått färg.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Späd ev paprikasåsen med vatten från den kokande pastan.
  • Koka upp paprikasåsen och lägg de brynta (ej helt genomstekta) köttbullarna och koka dem försiktigt i paprikasåsen tillsammans med den hackade spenaten.
  • Låt köttbullarna koka tills de är genomkokta (ca 5 min).
  • Blanda köttbullar och paprikasås med den nykokta pastan eller servera dem var för sig.

Lycka till!

matfavoriter.se