Köttfärssås
Huvudrätt för 4 pers. tid ca 40min
Ingredienser:
- 400g nötfärs
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 morot
- ev 1 selleristjälk
- 400-500g krossade tomater
- 3 msk tomatpuré
- 1 tärning buljong (kött eller grönsaks)
- ev 1 tsk oregano
- ev 1/2 tsk timjan
- ev 1 dl rött vin eller vatten
- ev 1 lagerblad
- matfett till stekning (olja)
- salt och peppar
Gör så här:
- Finhacka lök, morot och selleri och stek dem mjuka i oljan utan att de får färg.
- Finhacka vitlöken och låt den steka med några minuter på medelvärme.
- Tillsätt köttfärs och bryn den.
- Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med någon minut.
- Tillsätt ev vin eller vatten och låt det få ett snabbt uppkok.
- Häll i tomatkross, oregano, timjan, lagerblad och buljongtärning.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt såsen småputtra under lock minst 20 min gärna mer.
- Servera med spagetti riven parmesan och t.ex. tomat och nystekt halloumi.
Lycka till!