Köttfärssås



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 40min

Ingredienser:

  • 400g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • ev 1 selleristjälk
  • 400-500g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tärning buljong (kött eller grönsaks)
  • ev 1 tsk oregano
  • ev 1/2 tsk timjan
  • ev 1 dl rött vin eller vatten
  • ev 1 lagerblad
  • matfett till stekning (olja)
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Finhacka lök, morot och selleri och stek dem mjuka i oljan utan att de får färg.
  • Finhacka vitlöken och låt den steka med några minuter på medelvärme.
  • Tillsätt köttfärs och bryn den.
  • Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med någon minut.
  • Tillsätt ev vin eller vatten och låt det få ett snabbt uppkok.
  • Häll i tomatkross, oregano, timjan, lagerblad och buljongtärning.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Låt såsen småputtra under lock minst 20 min gärna mer.
  • Servera med spagetti riven parmesan och t.ex. tomat och nystekt halloumi.

Lycka till!

matfavoriter.se