Kyckling med spenat och pasta
Huvudrätt för 4 pers. tid ca 40min
Ingredienser:
- 400g tagliatelle
- 400-500g kycklingfilé
- 1 purjolök
- 150-200g sockerärtor
- 2 vitlöksklyftor
- 60-100g babyspenat
- ev 1/2 kruka persilja
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 tärning grönsaksbuljong
- olja för stekning
- salt och svartpeppar
- parmesanost till servering
Gör så här:
- Sätt på lättsaltat pastavatten.
- Skiva purjolöken och skär sockerärtorna i bitar.
- Strimla kycklingfiléerna.
- Stek purjolök, sockerärtor och pressad vitlök på medelvärme ca 5 min i lite olja. Rör ofta.
- Häll upp den stekta lökblandningen på en tallrik.
- Stek kycklingen i omgångar hastigt på hög värme i lite olja och krydda med peppar.
- Tillsätt lökblandningen, crème fraiche, buljongtärning och ev hackad persilja.
- Smaka av med salt och peppar.
- Späd gärna såsen med vatten från den kokande pastan och lägg i den grovt hackade spenaten strax innan pastan kokat färdigt.
- Blanda nykokt pasta med kycklingsåsen och servera med riven parmesan.
Lycka till!