Kyckling med spenat och pasta



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 40min

Ingredienser:

  • 400g tagliatelle
  • 400-500g kycklingfilé
  • 1 purjolök
  • 150-200g sockerärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 60-100g babyspenat
  • ev 1/2 kruka persilja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • olja för stekning
  • salt och svartpeppar
  • parmesanost till servering

Gör så här:

  • Sätt på lättsaltat pastavatten.
  • Skiva purjolöken och skär sockerärtorna i bitar.
  • Strimla kycklingfiléerna.
  • Stek purjolök, sockerärtor och pressad vitlök på medelvärme ca 5 min i lite olja. Rör ofta.
  • Häll upp den stekta lökblandningen på en tallrik.
  • Stek kycklingen i omgångar hastigt på hög värme i lite olja och krydda med peppar.
  • Tillsätt lökblandningen, crème fraiche, buljongtärning och ev hackad persilja.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Späd gärna såsen med vatten från den kokande pastan och lägg i den grovt hackade spenaten strax innan pastan kokat färdigt.
  • Blanda nykokt pasta med kycklingsåsen och servera med riven parmesan.

Lycka till!

matfavoriter.se