Laxbullar

Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min
Ingredienser:
Laxbullar:
- Servera med t.ex. ugnsrostade grönsaker, klyftpotatis eller bulgur.
- 500g laxfilé
- 1 ägg
- 1/2 dl vispgrädde
- 1 msk söt senap
- 1 kruka gräslök
- salt och svartpeppar
- smör till stekning
Pepparrotsyoghurt:
- 2-3 dl yoghurt
- 1-2 msk färskriven pepparrot
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Laxbullar:
- Mixa laxen i matberedare.
- Blanda laxfärsen med ägg, grädde, senap, finhackad gräslök och smaka av med salt och peppar.
- Forma till bollar och stek dem i smör på medelhög värme.
- Pepparrotsyoghurt:
- Blanda ihop ingredienserna till pepparrotsyoghurten.
- Ställ in den i kylen och servera kall.
Lycka till!