Laxröra på surdegsbröd



Förrätt för 4 pers. tid ca 30min

Ingredienser:

  • 100g kallrökt lax
  • 1/2 silverlök
  • 1/4 gurka (ca 100g)
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonäs
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 msk röd stenbitsrom (eller löjrom)
  • citronklyftor och dill till garnering

Gör så här:

  • Finhacka laxen och löken.
  • Skala, dela, kärna ur, och skär gurkan i små tärningar.
  • Blanda lax, lök, gurka, creme fraiche, majonäs, citronskal, salt och peppar.
  • Stek brödskivorna i smöret.
  • Fördela röran på brödet och toppa med rom och garnera med dill och citron.

Lycka till!

matfavoriter.se