Laxröra på surdegsbröd
Förrätt för 4 pers. tid ca 30min
Ingredienser:
- 100g kallrökt lax
- 1/2 silverlök
- 1/4 gurka (ca 100g)
- 1 dl creme fraiche
- 1/2 dl majonäs
- 1 msk finrivet citronskal
- 4 skivor ljust surdegsbröd
- 1 krm salt
- 1/2 krm svartpeppar
- 1 msk smör
- 4 msk röd stenbitsrom (eller löjrom)
- citronklyftor och dill till garnering
Gör så här:
- Finhacka laxen och löken.
- Skala, dela, kärna ur, och skär gurkan i små tärningar.
- Blanda lax, lök, gurka, creme fraiche, majonäs, citronskal, salt och peppar.
- Stek brödskivorna i smöret.
- Fördela röran på brödet och toppa med rom och garnera med dill och citron.
Lycka till!