Sojamarinerad lax med sesambroccoli

Huvudrätt för 4 pers. tid ca 30min
Ingredienser:
Servera med ris
- 600g laxfilé
- 1 dl japansk soja
- 3 tsk honung (eller råsocker)
- 50g ingefära
- 400g broccoli
- 3 msk sesamfrö
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk sesamolja
- olja (för stekning)
- salt
Gör så här:
- Skala och riv ingefära och blanda det med soja och honung och lägg sojablandningen på ett fat.
- Lägg laxen på fatet och se till att sojablandningen marienerar hela laxbiten.
- Låt laxen marieneras medan riset kokas och tillbehören förbereds.
- Skär buketter av broccoli och skala resterande stammen så det vita framträder och skär sedan stammen i skivor.
- Skär vitlöken i tunna skivor.
- Stek vitlök i olja och blanda i broccoli och sesamfrön.
- Tillsätt sesamoljan när broccolin mjuknat och sesamfröna blivit lätt rostade och ställ det sedan åt sidan.
- Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme. Laxen kommer få en lätt sotad yta från sockret i honungen.
- Servera laxen med sesambroccoli och ris.
Lycka till!