Sojamarinerad lax med sesambroccoli



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 30min

Ingredienser:

Servera med ris

  • 600g laxfilé
  • 1 dl japansk soja
  • 3 tsk honung (eller råsocker)
  • 50g ingefära
  • 400g broccoli
  • 3 msk sesamfrö
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • olja (för stekning)
  • salt

Gör så här:

  • Skala och riv ingefära och blanda det med soja och honung och lägg sojablandningen på ett fat.
  • Lägg laxen på fatet och se till att sojablandningen marienerar hela laxbiten.
  • Låt laxen marieneras medan riset kokas och tillbehören förbereds.
  • Skär buketter av broccoli och skala resterande stammen så det vita framträder och skär sedan stammen i skivor.
  • Skär vitlöken i tunna skivor.
  • Stek vitlök i olja och blanda i broccoli och sesamfrön.
  • Tillsätt sesamoljan när broccolin mjuknat och sesamfröna blivit lätt rostade och ställ det sedan åt sidan.
  • Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme. Laxen kommer få en lätt sotad yta från sockret i honungen.
  • Servera laxen med sesambroccoli och ris.

Lycka till!

matfavoriter.se