Marockansk färsgryta med myntayoghurt



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 45min

Ingredienser:

  • 400g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1/2 röd chilifrukt (eller peperoncino)
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 burkar körsbärstomater (à 400g)
  • 8 torkade aprikoser
  • 3 dl couscous
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 kruka finhackad mynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt

Gör så här:

  • Skala och finhacka löken.
  • Dela, kärna ur och tärna paprikan.
  • Finhacka chilin.
  • Fräs lök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olja i en gryta eller kastrull.
  • Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Tillsätt tomaterna och låt det småkoka unde lock i 15 minuter.
  • Tillsätt grovhackade aprikoser och låt det småkoka ytterligare 10 minuter.
  • Tillaga under tiden couscous enligt anvisning på förpackningen.
  • Blanda yoghurt, honung och mynta.
  • Servera grytan med couscous och en klick myntayoghurt

Lycka till!

matfavoriter.se