Marockansk färsgryta med myntayoghurt
Huvudrätt för 4 pers. tid ca 45min
Ingredienser:
- 400g lammfärs
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1/2 röd chilifrukt (eller peperoncino)
- 1 msk finriven ingefära
- 1 tsk spiskummin
- 2 burkar körsbärstomater (à 400g)
- 8 torkade aprikoser
- 3 dl couscous
- 2 dl matyoghurt
- 1 tsk flytande honung
- 1 kruka finhackad mynta
- 2 msk olivolja
- 1 1/2 tsk salt
Gör så här:
- Skala och finhacka löken.
- Dela, kärna ur och tärna paprikan.
- Finhacka chilin.
- Fräs lök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olja i en gryta eller kastrull.
- Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
- Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt tomaterna och låt det småkoka unde lock i 15 minuter.
- Tillsätt grovhackade aprikoser och låt det småkoka ytterligare 10 minuter.
- Tillaga under tiden couscous enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda yoghurt, honung och mynta.
- Servera grytan med couscous och en klick myntayoghurt
Lycka till!