Pasta carbonara
Huvudrätt för 4 pers. tid ca 30min
Ingredienser:
- 1-2 pkt bacon
- 4 msk grädde
- 4 ägg
- 360g spagetti
- 2 dl finriven parmesanost
- grovmalen svartpeppar
- salt
Gör så här:
- Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull.
- Skär bacon i bitar, 3-4cm.
- Stek baconet knaprigt (eller efter tycke och smak).
- Knäck äggen och blanda med grädden och en nypa salt och svartpeppar i en djup tallrik eller en skål och vispa ihop blandningen med en gaffel.
- Koka pastan enligt anvisning.
- Riv parmesanosten och blanda den med äggsmeten.
- Häll av vattnet till den färdigkota pastan och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen.
- Häll omedelbart ner baconet i pastan och rör hastigt om.
- Häll i äggsmeten och rör ihop den med pastan.
Lycka till!