Färsk pasta med pesto och grillade grönsaker
Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min
Ingredienser:
- 250g färska lasagneplattor
- 1 aubergine
- 4 små rödlökar
- 2 snackpaprika
- 250g cocktailtomater
- 2 msk olivolja
- 2 msk flytande honung
- 1/2 tsk salt
Pesto:
- 60g pinjenötter
- 1 kruka basilika
- 2 dl finriven parmesan
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja
- 1/2 tsk salt
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor och dela varje skiva i ca 4 bitar.
- Skala och skär lök i klyftor (innan de klyftas kan botten (roten) skäras bort om mer genomstekt lök önskas).
- Skölj och skär urkärnade paprikor i stora bitar.
- Fördela lök, aubergine, paprika och tomater i en långpanna och ringla över oljan och honungen.
- Tillsätt salt och rosta i ugnen i ca 20 min.
- Mixa ingredienserna till peston i en matberedare eller med en mixer.
- Om mer crunch önskas kan man mortla eller grovhacka nötterna i stället.
- Tillsätt parmesanosten och blanda.
- Riv lasagneplattorna i remsor och koka dem enligt anvisning på paketet eller tills de känns lagom mjuka.
- Blanda 1/4 av peston direkt med nykokta pastan så att den ej klibbar ihop.
- Lägg över hälften av den återstående peston i en liten serveringsskål.
- Blanda resterande mängden pesto med grönsakerna och blanda sedan grönsakerna med pastan.
- Servera med pesto och ev extra riven parmesan och rostade pinjenötter.
Lycka till!