Färsk pasta med pesto och grillade grönsaker



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min

Ingredienser:

  • 250g färska lasagneplattor
  • 1 aubergine
  • 4 små rödlökar
  • 2 snackpaprika
  • 250g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk salt

Pesto:

  • 60g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl finriven parmesan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor och dela varje skiva i ca 4 bitar.
  • Skala och skär lök i klyftor (innan de klyftas kan botten (roten) skäras bort om mer genomstekt lök önskas).
  • Skölj och skär urkärnade paprikor i stora bitar.
  • Fördela lök, aubergine, paprika och tomater i en långpanna och ringla över oljan och honungen.
  • Tillsätt salt och rosta i ugnen i ca 20 min.
  • Mixa ingredienserna till peston i en matberedare eller med en mixer.
  • Om mer crunch önskas kan man mortla eller grovhacka nötterna i stället.
  • Tillsätt parmesanosten och blanda.
  • Riv lasagneplattorna i remsor och koka dem enligt anvisning på paketet eller tills de känns lagom mjuka.
  • Blanda 1/4 av peston direkt med nykokta pastan så att den ej klibbar ihop.
  • Lägg över hälften av den återstående peston i en liten serveringsskål.
  • Blanda resterande mängden pesto med grönsakerna och blanda sedan grönsakerna med pastan.
  • Servera med pesto och ev extra riven parmesan och rostade pinjenötter.

Lycka till!

matfavoriter.se