Pasta med ost och spenat
Efterrätt för 4 pers. tid ca 45min
Ingredienser:
- 400g pasta
- 1 vitlöksklyfta
- 1 piri-piri
- 1 dl olivolja
- 100g spenat
- 1 tsk salt
- Färskriven muskotnöt (ca 2 kryddmått)
- 1 dl matlagningsgrädde
- 200g magó (alt. 100g gorgonzola och 100g mascarpone)
- 1 dl riven parmesan
Gör så här:
- Finhacka vitlöken och piri-pirin. Fräs vitlök och piri-piri (med elller utan frön beroende på styrka och storlek) i oljan tills de får lite färg.
- Lägg i spenaten, salta och tillsätt muskotnöten.
- Låt blandningen "torka ut" på medelvärme.
- Häll grädden och magón i en liten panna och låt osten smälta på mycket låg värme.
- Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten.
- Blanda ner spenaten i oströran och häll över den avrunna pastan i stekjärnet.
- Rör runt i pannan, strö över riven parmesan och granera med några färska spenatblad om du vill.
- Servera rätten varm.
Lycka till!