Pasta med ost och spenat



Efterrätt för 4 pers. tid ca 45min

Ingredienser:

  • 400g pasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 piri-piri
  • 1 dl olivolja
  • 100g spenat
  • 1 tsk salt
  • Färskriven muskotnöt (ca 2 kryddmått)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 200g magó (alt. 100g gorgonzola och 100g mascarpone)
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här:

  • Finhacka vitlöken och piri-pirin. Fräs vitlök och piri-piri (med elller utan frön beroende på styrka och storlek) i oljan tills de får lite färg.
  • Lägg i spenaten, salta och tillsätt muskotnöten.
  • Låt blandningen "torka ut" på medelvärme.
  • Häll grädden och magón i en liten panna och låt osten smälta på mycket låg värme.
  • Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten.
  • Blanda ner spenaten i oströran och häll över den avrunna pastan i stekjärnet.
  • Rör runt i pannan, strö över riven parmesan och granera med några färska spenatblad om du vill.
  • Servera rätten varm.

Lycka till!

matfavoriter.se