Pasta portabello med tomat och ricotta
Huvudrätt för 4 pers. tid ca 45min
Ingredienser:
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 400g skalade konserverade tomater
- 1/2 dl vatten
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 msk honung
- 2 msk balsamicovinäger
- salt och peppar
- 250g portabellosvampar
- 500g tagliatelle
- 1 dl ricottaost
- 65g ruccola
Gör så här:
- Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta. Fräs den i 1 msk olivolja i en kastrull.
- Häll av och spara spadet från tomaterna. Skär tomatena i mindre bitar
- Lägg tomathacket i kastrullen med spadet och tillsätt vattnet, tomatpuré, honung och vinäger.
- Låt det puttra utan lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
- Skrapa bort fjällen från undersidan på svampen med en sked. Skär den sedan i skivor.
- Stek svampen i omgångar i 2 msk olivolja i en stekpanna tillsammans med 1 krossad vitlöksklyfta. Krydda med salt och peppar
- Koka pastan enligt anvisning.
- Blanda pasta med tomatsåsen och ricottan.
- Toppa med svamp och roccola.
Lycka till!