Pasta portabello med tomat och ricotta



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 45min

Ingredienser:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 400g skalade konserverade tomater
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk honung
  • 2 msk balsamicovinäger
  • salt och peppar
  • 250g portabellosvampar
  • 500g tagliatelle
  • 1 dl ricottaost
  • 65g ruccola

Gör så här:

  • Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta. Fräs den i 1 msk olivolja i en kastrull.
  • Häll av och spara spadet från tomaterna. Skär tomatena i mindre bitar
  • Lägg tomathacket i kastrullen med spadet och tillsätt vattnet, tomatpuré, honung och vinäger.
  • Låt det puttra utan lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Skrapa bort fjällen från undersidan på svampen med en sked. Skär den sedan i skivor.
  • Stek svampen i omgångar i 2 msk olivolja i en stekpanna tillsammans med 1 krossad vitlöksklyfta. Krydda med salt och peppar
  • Koka pastan enligt anvisning.
  • Blanda pasta med tomatsåsen och ricottan.
  • Toppa med svamp och roccola.

Lycka till!

matfavoriter.se