Potatis och purjolöksoppa



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 40min
eller förrätt för 10 pers.

Ingredienser:

  • 6-8 potatisar
  • 2 purjolökar
  • 1 gul lök
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven parmesan (kan uteslutas)
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 8 dl vatten
  • olja för stekning
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Finhacka den gula löken och stek den mjuk i olja i en stor kastrull.
  • Skölj och skiva purjolöken i tunna slantar och lägg den i grytan med den stekta löken.
  • Sänk värmen så att inte purjolöken bränns och stek tills den mjuknar.
  • Skala och tärna potatisen och lägg i den i kastrullen tillsammans med vatten och buljong.
  • Låt soppan puttra under lock och mixa soppan med en stavmixer när potatisen blivit mjuk.
  • Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt ytterligare vatten om en tunnare soppa önskas.
  • Tillsätt ev parmesanost strax innan servering.

Lycka till!

matfavoriter.se