Räkor Indienne



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 30min

Ingredienser:

Servera med ris eller pasta

  • 400g skalade räkor (1kg oskalade)
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 purjolök
  • 2 tsk curry
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 400-500g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde + 1 dl mjölk (alt. 2 dl mellangrädde)
  • salt & peppar

Gör så här:

  • Tina och skala räkor om de är oskalade.
  • Strimla paprika och purjolök.
  • Fräs grönsaker och curry i matfett hastigt.
  • Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross.
  • Låt det sjuda i 5 min.
  • Rör ner grädde och smaksätt med salt och peppar.
  • Blanda i räkorna strax innan servering så att de blir varma men inte sega.

Lycka till!

matfavoriter.se