Räkor Indienne

Huvudrätt för 4 pers. tid ca 30min
Ingredienser:
Servera med ris eller pasta
- 400g skalade räkor (1kg oskalade)
- 2 röda paprikor
- 1/2 purjolök
- 2 tsk curry
- 1 msk smör eller margarin
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 400-500g krossade tomater
- 1 dl vispgrädde + 1 dl mjölk (alt. 2 dl mellangrädde)
- salt & peppar
Gör så här:
- Tina och skala räkor om de är oskalade.
- Strimla paprika och purjolök.
- Fräs grönsaker och curry i matfett hastigt.
- Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross.
- Låt det sjuda i 5 min.
- Rör ner grädde och smaksätt med salt och peppar.
- Blanda i räkorna strax innan servering så att de blir varma men inte sega.
Lycka till!