Rigatoni med lövbiff
Huvudrätt för 4 pers. tid ca 40min
Ingredienser:
- 400g rigatoni (eller penne)
- 450g lövbiff
- 2 burkar köttbärstomater (á 400g)
- 2 msk tomatpuré
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 tsk oregano
- 1 tsk socker
- Olivolja för stekning
- salt och peppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på paketen.
- Skär lövbiffen i 2 cm breda strimlor.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek lövbiffen på hög värma med lite salt, tills de fått lite färg (1-2 min.).
- Häll i körsbärstomaterna, tomatpuré, socker, pressad vitlök och oregano och låt koka ihop.
- Krossa tomaterna under tiden såsen kokar.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll av den kokta pastan och blanda den med såsen.
- Rödbetscoleslow (under tillbehör) passar bra till denna måltid.
Lycka till!