Rigatoni med lövbiff



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 40min

Ingredienser:

  • 400g rigatoni (eller penne)
  • 450g lövbiff
  • 2 burkar köttbärstomater (á 400g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk socker
  • Olivolja för stekning
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisning på paketen.
  • Skär lövbiffen i 2 cm breda strimlor.
  • Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek lövbiffen på hög värma med lite salt, tills de fått lite färg (1-2 min.).
  • Häll i körsbärstomaterna, tomatpuré, socker, pressad vitlök och oregano och låt koka ihop.
  • Krossa tomaterna under tiden såsen kokar.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Häll av den kokta pastan och blanda den med såsen.
  • Rödbetscoleslow (under tillbehör) passar bra till denna måltid.

Lycka till!

matfavoriter.se