Rödbetsbiffar med rosmarinpotatis och fetaostkräm
Huvudrätt för 2 pers. tid ca 45min
Rosmarinpotatis:
- 450 g småpotatis
- 1 tsk rosmarin
- 1 vitlöksklyfta
- Olivolja
- Salt och peppar
Fetaostkräm:
- 100 g fetaost
- 1 dl matyoghurt
- salt och peppar
Rödbetsbiffar:
- 3 st förkokta rödbetor
- 1 ägg
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl ströbröd
- Olivolja
- salt och peppar
Sallad:
- Mâchesallad
- Balsamico
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader (varmluft) eller 250 grader (vanlig).
- Rosmarinpotatis: Klyfta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt, rosmarin och pressad vitlök. Rosta mitt i ugnen 20-25min, tills potatisen är klar.
- Fetsostkräm: Smula sönder fetaost i en skål och blanda med matyoghurt, salt och peppar.
- Rödbetsbiffar: Grovriv rödbetorna och stek i olivolja i ca 3min tillsammans med pressad vitlök, salt och peppar. Lägg i en bunke och blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg. (Pudra över vetemjölen så att det inte blir klumpar)
- Forma smeten till 4 biffar. Stek biffarna i olivolja, ca 2-3min per sida.
- Sallad: Lägg mâchesallad i en salladsskål och häll över lite balsamico som dressing.
- Servera rödbetsbiffar med rosmarinpotatis, fetaostkräm och sallad.
Lycka till!