Rödbetsbiffar med rosmarinpotatis och fetaostkräm



Huvudrätt för 2 pers. tid ca 45min

Rosmarinpotatis:

  • 450 g småpotatis
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Fetaostkräm:

  • 100 g fetaost
  • 1 dl matyoghurt
  • salt och peppar

Rödbetsbiffar:

  • 3 st förkokta rödbetor
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl ströbröd
  • Olivolja
  • salt och peppar

Sallad:

  • Mâchesallad
  • Balsamico

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader (varmluft) eller 250 grader (vanlig).
  • Rosmarinpotatis: Klyfta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt, rosmarin och pressad vitlök. Rosta mitt i ugnen 20-25min, tills potatisen är klar.
  • Fetsostkräm: Smula sönder fetaost i en skål och blanda med matyoghurt, salt och peppar.
  • Rödbetsbiffar: Grovriv rödbetorna och stek i olivolja i ca 3min tillsammans med pressad vitlök, salt och peppar. Lägg i en bunke och blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg. (Pudra över vetemjölen så att det inte blir klumpar)
  • Forma smeten till 4 biffar. Stek biffarna i olivolja, ca 2-3min per sida.
  • Sallad: Lägg mâchesallad i en salladsskål och häll över lite balsamico som dressing.
  • Servera rödbetsbiffar med rosmarinpotatis, fetaostkräm och sallad.

Lycka till!

matfavoriter.se