Rödbetscoleslaw



Tillbehör för 4 pers. tid ca 25min

Ingredienser:

  • 200g rödbetor
  • 150g rödkål
  • 1/2 rödlök
  • 1 rött äpple
  • 1 1/2 dl majonäs
  • 2 dl gräddfil
  • 150g fetaost
  • Färsk oregano
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Skala rödbetorna, riv dem grovt och krama ur så mycket vätska det går.
  • Skiva kålen tunnt (t.ex. med en osthyvel).
  • Skala och finhacka rödlöken.
  • Skala och skär äpplet i tärningar.
  • Blanda ner majonär, gräddfil och smula ner hälften av osten.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.
  • Strö över resten av av osten vid serveringen.
  • Garnera gärna med färsk oregano.

Lycka till!

matfavoriter.se