Rödbetscoleslaw
Tillbehör för 4 pers. tid ca 25min
Ingredienser:
- 200g rödbetor
- 150g rödkål
- 1/2 rödlök
- 1 rött äpple
- 1 1/2 dl majonäs
- 2 dl gräddfil
- 150g fetaost
- Färsk oregano
- salt och peppar
Gör så här:
- Skala rödbetorna, riv dem grovt och krama ur så mycket vätska det går.
- Skiva kålen tunnt (t.ex. med en osthyvel).
- Skala och finhacka rödlöken.
- Skala och skär äpplet i tärningar.
- Blanda ner majonär, gräddfil och smula ner hälften av osten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.
- Strö över resten av av osten vid serveringen.
- Garnera gärna med färsk oregano.
Lycka till!