Rotfruktspytt med chèvrekräm



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min

Ingredienser:

  • 400g potatis
  • 200g morrot
  • 200g rotselleri
  • 200g palsternacka
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 ägg
  • ev inlagd skivad rödbeta eller tärnad kokt rödbeta
  • matfett till stekning
  • 100-150g chèvre (fransk getost)
  • 2 dl creme fraiche
  • ev 1 vitlöksklyfta
  • ev 1 msk timjan (gärna finhackad färsk)

Gör så här:

  • Mosa ihop getosten med lite cremefraiche.
  • Blanda sedan i resten av cremefraiche, ev pressad vitlök och ev timjan och ställ in krämen i kylen.
  • Skala och tärna potatis och rotfrukter och stek dem mjuka tillsammans med den hackade löken.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Stek äggen efter eget önskemål.
  • Servera pytten med ägg, chèvrekräm och ev rödbetor.

Lycka till!

matfavoriter.se