Rotfruktspytt med chèvrekräm
Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min
Ingredienser:
- 400g potatis
- 200g morrot
- 200g rotselleri
- 200g palsternacka
- 2 gula lökar
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 4 ägg
- ev inlagd skivad rödbeta eller tärnad kokt rödbeta
- matfett till stekning
- 100-150g chèvre (fransk getost)
- 2 dl creme fraiche
- ev 1 vitlöksklyfta
- ev 1 msk timjan (gärna finhackad färsk)
Gör så här:
- Mosa ihop getosten med lite cremefraiche.
- Blanda sedan i resten av cremefraiche, ev pressad vitlök och ev timjan och ställ in krämen i kylen.
- Skala och tärna potatis och rotfrukter och stek dem mjuka tillsammans med den hackade löken.
- Smaka av med salt och peppar.
- Stek äggen efter eget önskemål.
- Servera pytten med ägg, chèvrekräm och ev rödbetor.
Lycka till!