Sockerstekt lax med nudlar



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min

Ingredienser:

  • 600g laxfile
  • 1 1/2 msk flingsalt
  • 3 msk + 1/2 dl strösocker
  • 1 gurka
  • 2 avocado
  • 2 msk sesamfrö
  • 1/2 dl risvinäger
  • ca 250g risnudlar
  • wasabi
  • japansk soja
  • ev gari (syltad ingefära)

Gör så här:

  • Sätt på lättsaltat nudelvatten.
  • Skär bort skinnet från laxen.
  • Blanda flingsalt och 3 msk socker och klappa in blandningen på fiskens båda sidor.
  • Klyv och strimla gurkan fint med t.ex. en potatisskalare.
  • Skiva avocado.
  • Rosta sesamfrön i torr panna tills de fått en aning färg.
  • Lös upp 1/2 dl socker i risvinäger.
  • Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek laxen under de 4 min som risnudlarna kokar.
  • Laxen ska inte bli bränd, men den ska vara lite rå i mitten.
  • Strö sesamfrö över laxen.
  • Dressa de kokta nudlarna med den sötade risvinägern.
  • Servera laxen med nudlar, gurka, avocado, wasabi, japansk soja och ev gari.

Lycka till!

matfavoriter.se