Sockerstekt lax med nudlar

Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min
Ingredienser:
- 600g laxfile
- 1 1/2 msk flingsalt
- 3 msk + 1/2 dl strösocker
- 1 gurka
- 2 avocado
- 2 msk sesamfrö
- 1/2 dl risvinäger
- ca 250g risnudlar
- wasabi
- japansk soja
- ev gari (syltad ingefära)
Gör så här:
- Sätt på lättsaltat nudelvatten.
- Skär bort skinnet från laxen.
- Blanda flingsalt och 3 msk socker och klappa in blandningen på fiskens båda sidor.
- Klyv och strimla gurkan fint med t.ex. en potatisskalare.
- Skiva avocado.
- Rosta sesamfrön i torr panna tills de fått en aning färg.
- Lös upp 1/2 dl socker i risvinäger.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek laxen under de 4 min som risnudlarna kokar.
- Laxen ska inte bli bränd, men den ska vara lite rå i mitten.
- Strö sesamfrö över laxen.
- Dressa de kokta nudlarna med den sötade risvinägern.
- Servera laxen med nudlar, gurka, avocado, wasabi, japansk soja och ev gari.
Lycka till!