Stekt spätta med potatis och dillsås



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min

Ingredienser:

  • 6 normalstora potatisar
  • 3-4 normalstora morötter
  • 500g spättafile
  • 2 ägg
  • ca 1 dl ströbröd
  • ca 1 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • smör att steka i

Dillsås:

  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk majonäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 1/2-1 dl hackad dill

Gör så här:

  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Skala, skiva och koka morötterna i lättsaltat vatten.
  • Rör ihop alla ingredienser till dillsåsen, smaka av med salt och peppar och ställ in i kylen.
  • Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem med en gaffel.
  • Häll upp ströbrödet och mjölet på varsin flat tallrik.
  • Lägg upp filéerna på en skärbräda och salta och peppra dem på båda sidorna.
  • Doppa fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Gör det med alla filéerna och stek dem sedan i smör på hög värme i ca 1-2 minuter på varje sida.
  • Servera den nystekta spättan med potatis, morötter och dillsås.

Lycka till!

matfavoriter.se