Stekt spätta med potatis och dillsås

Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min
Ingredienser:
- 6 normalstora potatisar
- 3-4 normalstora morötter
- 500g spättafile
- 2 ägg
- ca 1 dl ströbröd
- ca 1 dl vetemjöl
- salt och peppar
- smör att steka i
Dillsås:
- 1 1/2 dl gräddfil
- 2 msk majonäs
- 1 tsk dijonsenap
- salt och peppar
- 1/2-1 dl hackad dill
Gör så här:
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Skala, skiva och koka morötterna i lättsaltat vatten.
- Rör ihop alla ingredienser till dillsåsen, smaka av med salt och peppar och ställ in i kylen.
- Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem med en gaffel.
- Häll upp ströbrödet och mjölet på varsin flat tallrik.
- Lägg upp filéerna på en skärbräda och salta och peppra dem på båda sidorna.
- Doppa fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Gör det med alla filéerna och stek dem sedan i smör på hög värme i ca 1-2 minuter på varje sida.
- Servera den nystekta spättan med potatis, morötter och dillsås.
Lycka till!