Zucchinigryta med lammfärsbullar



Huvudrätt för 4 pers. tid ca 60min

Ingredienser:

  • ca 500g lammfärs
  • 2 skivor vitt bröd (färskt eller fryst)
  • 1/2 dl mjölk eller grädde
  • 1 ägg
  • ev 1 kruka timjan
  • 2 zucchini
  • 3 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • salt, peppar och olja
  • ca 1 tsk strösocker

Gör så här:

  • Finhacka 2 gula lökar och stek mjuk i olja.
  • Finhacka 4 vitlöksklyftor och låt dem steka med den gula löken när den blivit lite mjuk.
  • Tillsätt tomatpuré och låt den steka med ett par minuter.
  • Tärna zucchini och blanda ner den i lökblandningen.
  • Tillsätt tomater när zucchini har mjuknat något.
  • Smula ner buljong, peppar och smaka av med strösocker och ev salt.
  • låt grytan koka ca 15 min.
  • Riv eller hacka brödet.
  • Blanda brödet med mjölken och låt det stå och dra.
  • Finhacka 1 gul lök och stek den mjuk i olja.
  • Blanda köttfärs, bröd, lök, ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 2 krm peppar och ev 1/2 kruka hackad färsk timjan.
  • Rulla färsen till bollar och stek dem hastigt på hög värme (de ska vara råa i mitten).
  • Lägg köttbullarna i grönsaksgrytan och låt de koka med i ca 5 min tills bullarna är genomkokta.
  • Strö ev över resten av timjan strax innan servering.
  • Servera med ris, bröd eller pasta (t.ex. penne).

Lycka till!

matfavoriter.se